Τετάρτη 26/09/2018
Για παραγγελίες στα τηλέφωνα 22940 93553 - 22940 96306 ...

Θα μας βρείτε στην στην διεύθυνση Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 10 ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Aπευθυνόμαστε σε εσάς που μας καθιερώσατε στην πρώτη θέση κρεοπωλών στα βορειοανατολικά παράλια και σας ευχαριστούμε

Έχει τη δική του «προσωπικότητα» και κάποιες συγκεκριμένες ως προς τον τρόπο μαγειρέματος του δυνατότητες. Τα πλούσια σε συμπαγή μυϊκό ιστό τεμάχια, που είναι και τα πλέον ελκυστικά, (έχουν ελάχιστο συνδετικό ιστό), είναι και τα πιο ακριβά. Προορίζονται κυρίως για την «κουζίνα της ώρας». Συνήθως θα ετοιμασθούν με ξηρή θερμική επεξεργασία (κάρβουνα, φούρνο, μαντέμι, τηγάνι). Αλλά τεμάχια, από περιοχές του ζώου όχι και τόσο ελκυστικές, που είναι συνήθως πλούσια σε συνδετικό ιστό, ταιριάζουν καλύτερα για τη μαγειρική κατσαρόλας. Η θερμική επεξεργασία που υφίστανται είναι συνήθως υγρή (βραστά, στον ατμό) ή κάτι ενδιάμεσο (ψητά κατσαρόλας, ψητά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα, γάστρα κ.λπ.).
1. Τεμάχια που πρόκειται να τηγανισθούν σε λάδι μετά το πλύσιμο τους πρέπει να τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να αποφεύγουμε το πιτσίλισμα καυτού λαδιού.

2. Το κρέας που προορίζεται για γρήγορες μεθόδους θερμικής επεξεργασίας (μπριζόλες, φιλέτο, νουά, κόντρα, κιλότο) κόβεται πάντα κάθετα προς τη φορά των μυϊκών ινών. Αν καλύπτεται από τη μία πλευρά με λίπος και συνδετικό ιστό, τότε καλό είναι να χαράσσεται κάθετα σε πολλά σημεία για να αποφεύγεται η κύρτωση της επιφάνειας του, με αποτέλεσμα το κακό ψήσιμο του.

Ο εξοπλισμός και οι άλλες μονάδες του εργοστασίου πρέπει να διατηρούνται σε καθαρή και λειτουργική κατάσταση και να επιδιορθώνονται, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε να προλαμβάνεται η αλλοίωση των προϊόντων. Πρέπει επίσης να υπάρχουν προγράμματα προληπτικής συντήρησης. Κατά τη διάρκεια της προληπτικής συντήρησης καθώς και των επισκευών πρέπει να λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα
ΑΦΟΙ ΤΣΙΡΚΑ
Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 10 ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ | 19005
Τηλέφωνο: 22940 93553 - 22940 96306
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 26 | 10/04/2009: 125,228 | Μοναδικά IP: 18,451